Je huid beschermen tegen de zon: deel 1: Uriage

We weten het allemaal, je huid beschermen tegen de zon is belangrijk.
Goede zonnebescherming is daarbij van groot belang.
In deel 1 laat ik jullie kennismaken met de producten van Uriage en hoe deze je huid kunnen beschermen. Hou mijn blog in de gaten, want er is ook een deel 2 en deel 3, om mijn andere favoriete producten te ontdekken.uriage_7

uriage_1De Uriage Bariésun Brume Sèche SPF+50 is een fijn product om te gebruiken wanneer je huid (lichaam en gezicht) nog niet veel in contact is geweest met de zon en is ideaal voor de gevoelige en intolerante huid. De spray is heel makkelijk in gebruik. Het heeft een romige structuur maar omdat het zo goed intrekt in je huid heb je geen last van een kleverige huid. Het bevat thermaal water (meer info hierover lees je verder in dit artikel) dat ervoor zorgt dat je huid zal verzachten en kalmeren. Hierdoor voelt de zonnecrème heel verfrissend aan. Zin in een frisse duik? Deze zonnecrème is resistent aan water.
Het beschermt je huid tegen UVB, UVA en vrije radicalen. Het beste is om je huid om de 2 uur opnieuw in te smeren voor een optimale bescherming.

uriage_4De Uriage Bariésun Fluide Ultra-Léger SPF50+ komt in een handige reisverpakking van 30 ml.
Ook deze zonnècreme vind ik ideaal voor die eerste zonnestralen. In tegenstelling tot de Bariésun Brume Sèche gebruik je deze zonnècreme enkel voor het gezicht en is hij ideaal voor de gevoelige huid. Deze ultravloeibare zonnecrème is resistent aan water, trekt goed in in de huid en laat geen kleverig spoor na op je huid.
Het beschermt je huid tegen UVB, UVA en vrije radicalen. De zonnecrème breng je regelmatig opnieuw aan, zeker na het zwemmen, wanneer je je hebt afgedroogd en wanneer je fel gezweet hebt.

uriage_6De Uriage Bariéderm Cica-Crème SPF 50+ is een herstellende crème en is een aanrader wanneer je huid (lichaam en gezicht) te veel is blootgesteld geweest aan de zon. De koper-zinkcombinatie en het thermaal water zorgen voor een zuiverende en anti-irriterende werking.
D-Panthenol verzacht het onaangenaam gevoel.
Je krijgt het beste resultaat wanneer je de crème 1 tot 2 keer per dag aanbrengt, om de 2 uur bij contact aan zon en na elk contact met water.

uriage_2Het thermaal water van Uriage is een spray waarmee je je huid kan verfrissen bij warm weer.
Naast een hydraterende functie, zal het je huid ook verzachten en beschermen.
De spray is niet te groot (50 ml) waardoor je het makkelijk kan meenemen in je handtas.

De producten van Uriage kan je terugvinden bij de apotheker en online.

Ik heb de producten van Uriage meegenomen op vakantie naar Oostenrijk en ik moet zeggen dat ik er heel tevreden over ben. Ook al had de zon al goed geschenen in België, ik ben niet zo’n zonneklopper, dus ik kon de hoogste bescherming goed gebruiken tijdens de eerste dagen van mijn vakantie. Het meeste fan ben ik van het thermaal water. Hoe zalig is het om je gezicht even te verfrissen wanneer je staat te wachten in volle zon om van de rodelbaan af te kunnen gaan?! 🙂

Veel liefs en tot deel 2.

Kim

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s