Onze wereldkaart van Palomar

Op Instagram kreeg ik een aantal vragen over onze wereldkaart.
Ik beantwoord alle vragen in dit blogartikel dus lees snel verder.

In de zomer van 2016 waren Alexander & ik op vakantie in Italië. één van de dorpjes die we toen bezocht hadden was Lucca. Daar vonden we in een toffe winkel deze wereldkaart. Omdat we allebei houden van reizen en omdat we toen nog op zoek waren naar iets om aan de muur te hangen in ons appartement hebben we niet lang getwijfeld om deze wereldkaart te kopen. + Het was een autovakantie en konden we de kaart heel makkelijk meenemen naar België.

De wereldkaart bestaat uit 3 delen en is 198 op 124cm. Het is best groot maar dat mag wel voor een wereldkaart. De wereldkaart is geprint op vilt en hierdoor kan je heel makkelijk met pinnetjes de plaatsen aanduiden waar je al bent geweest of waar je nog naartoe zou willen gaan. Of je kan er voor kiezen om foto’s, briefjes,… op te hangen. Zoiets kiest ieder voor zich natuurlijk. Bij de kaart zaten oranje pinnetjes die wij alvast gebruikt hebben om de plaatsen aan te duiden die we samen bezocht hebben.
Onlangs kregen we de tip van iemand om met een andere kleur de plaatsen aan te duiden waar ik al ben geweest en om met nog een andere kleur de plaatsen aan te duiden waar Alexander al geweest is. En ik denk dat we dat gaan doen! Dan heeft de kaart wat meer kleur. 🙂

Hoe hang je de kaart omhoog?
In het appartement hebben we de kaart omhoog gehangen met ‘Pritt poster Buddies‘. We hebben goed in alle hoeken en langs alle zijden ‘buddies’ geplakt om er zeker van te zijn dat de kaart goed zou blijven hangen. Na +/- 1,5 jaar begon de kaart los te komen en waren de ‘buddies’ aan vervanging toe.
We hadden voor deze optie gekozen omdat we dat appartement huurden en het dus niet van ons was. We wouden de muren niet beschadigen en met deze ‘buddies’ bleven de muren onbeschadigd.
Pritt Poster Buddies kan je vinden bij AVA voor €2,65.

Ondertussen wonen we in een huis dat we gekocht hebben en maakten we maar al te graag gaten in de muur om de wereldkaart omhoog te hangen. Dit deden we met plugs en vijzen.
Test op voorhand of je de goede plugs en vijzen hebt want deze verschillen van muur tot muur.
Plugs en vijzen kan je oa vinden bij Gamma.

Wie interesse heeft in onze wereldkaart kan deze vinden bij De Bijenkorf onder de naam ‘Palomar Pinworld Wall Map Diary XL‘. Prijs: €140.

Kim

Blijf steeds op de hoogte van de laatste nieuwtjes via: 
Instagram
Facebook
Pinterest
Twitter
Bloglovin’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s