Voedselverspilling tegengaan en geld besparen dankzij Too Good To Go

Too Good To Go wil voedselverspilling tegengaan omdat er te veel voedsel wordt weggegooid. 8% van de wereldwijde CO2-uitstoot komt door verspilling. Is dat goed voor onze aarde? Absoluut niet!
Samen met verschillende handelaars willen ze dit probleem aanpakken.

Afbeeldingsresultaat voor too good to go

Hoe werkt het?
1) Download de app ‘Too Good To Go’ en vul je e-mailadres in.
Je e-mailadres hebben ze nodig om je een bevestiging en een factuur van je bestelling te kunnen versturen.

2) Kies waar je iets wil kopen. Voorbeelden: Carrefour Market, Exki, Station Total, een bakker, Proxy Delhaize,….
Via filters kan je je locatie kiezen, kan je aanduiden tussen welke uren je zou willen afhalen, wat je wil afhalen (van restaurants, bakkerijen, enkel groenten of diversen).
Als je iets gekozen hebt moet je onmiddellijk betalen. Zo hoef je dat in de winkel niet meer te doen. Handig!

3) Haal je producten tijdens de afgesproken tijdsstippen op.
Deze tijdsstippen staan telkens vermeld bij de verschillende handelaars. Meestal is dit op het einde van de dag. Bv.: tussen 19:30 en 20u of tussen 17:30 en 19u,…

Mijn ervaringen
Ik testte de app uit en ik kan jullie alvast zeggen dat je ervoor moet zorgen dat je gsm niet plat is wanneer je je producten wil afhalen.
Ik ben langs gegaan bij ‘Bakkerij De Ridder – Eloot’ in Aalst. Op het moment dat ik de bakkerij binnenstapte viel mijn gsm uit. Ik wist niet dat zij mijn gsm nog nodig had dus ik vertel haar dat ik via Too Good To Go producten had gekocht waarna zij allerlei dingen voor me begon in te pakken. Voor ik wil vertrekken vraagt ze naar mijn gsm omdat zij nog iets moet ‘swipen’ op de app. Dit ter controle dat ik betaald heb en ter bevestiging dat ik ben langs geweest. Daar stond ik dan… Ik kon niet anders dan met mijn platte gsm weer weg te gaan. Een beetje teleurgesteld, maar de mevrouw van de winkel kon er natuurlijk ook niets aan te doen. Anders zou iedereen langs kunnen komen en zeggen dat ze betaald hebben via Too Good To Go.
Ik belde de dag nadien naar Too Good To Go en ze hebben zonder problemen mijn geld teruggestort. Daar word je toch alleen maar blij van! πŸ™‚

Ik ging voor poging nummer 2 en ging naar ‘Carrefour Market – Kwintens Lennik’. Tot mijn grote verbazing mocht ik zelf kiezen welke producten ik wou! Ik koos een brood, 4 koffiekoeken, een zak sla en 2 stukken kip. Deze producten hebben samen een waarde van €12, maar dankzij Too Good To Go betaalde ik maar €3,99. Het zijn allemaal producten die anders werden gegooid.


Ik ben zo fier op Too Good To Go dat ze op deze manier voedselverspilling proberen tegen te gaan en ik ben toch ook wel fier op mezelf dat ik behoor bij die 7404932 mensen die de app gebruiken.
Heb je nog vragen of is er iets niet duidelijk?
Stuur me een berichtje! πŸ™‚

Kim

Blijf steeds op de hoogte van de laatste nieuwtjes via: 
Instagram
Facebook
Pinterest
Twitter
Bloglovin’Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s